Vimsigt FIK - Avslutade vårsäsongen svagt

Folkabo IK - Sandhems IF 1-4 (0-3)
Mål:
1-3 (81) Elvedin Kusturica, Ass: Fredrik Johansson

Efter matchen i Måndags mot Vartofta, Så var det muntra miner inför våravslutningen hemma mot Sandhems IF. Folkabo som fick tillbaka både John Larsson och Fredrik Johansson gick rakt in i elvan. Så även Olle Svensson på topp. Där var dom små ändringarna man gjorde. En lagupställning som var den bästa årets FIK kunde komma med. Så förutsättningarna var riktigt goda.

Men det märktes på uppvärmningen att fokuset inte låg på matchen. Utan förmodligen mer på kvällens festligheter. För det var krampaktigt och relatvit låg energi på planen. Väl till matchen så är det Sandhem som har betydligt mer chanser och har mer boll än FIK. Stressat och dåligt bolltempo bidrog till enkla misstag som laget inte gjorde i Måndags. Visst att det är ett annat motstånd man möter, Men man gör Sandhem bra när man inte tar jobbet och fuskar över hela banan.

Folkabo hade dock tre riktigt farliga chanser i första halvlek. Olle Svensson stod för två av dom, när han först är nära att nicka in Abel Yebiyos inlägg. Sedan kom han fri när Elvedin serverade Olle. Men avslutet gick rakt på målvakten. Abel Yebiyo jobbade till sig ett friläge, som han kommer förbi både en och två försvarare, men borde nog fått en frispark när han blir bryskt dragen i både armar och tröja, avslutet gick på en försvarare som kastade sig handlöst framför.

Därför var det inte orättvist att Sandhem gör 1-0 i den 30:e minuten. En boll som letar sig utåt straffområdet mot sidlinjen där försvaret och Asper slutar spela och viftar för offside. Spelet fortgår och från snävvinkel så trär Sandhemspelaren in bollen i bortre stolpen in i mål.

2-0 skulle komma 6 minuter senare, en hörna som vi fullständigt missar markeringen på och påtok för enkelt fick Sandhem nicka in bollen bakom Asper. När till och med 3-0 kommer innan halvtid, Ytterligare ett svaghetstecken i försvaret när FIK inte får undan bollen i straffområdet. Så lyckas Sandhem skyfla in bollen i mål.

Inför andra så var målsättningen att komma in i matchen och försöka jobba oss in i den samma. 3-0 är inte omöjligt om man bara vill. Tre byten gjordes i paus där även Asper klev av och Alvedin Dindic ställde sig mellan stolparna.

Andra halvlek så är det FIK som nu börjar hitta rätt och skapar mycket fler chanser på offensiv planhalva. Sandhem försöker spela sig igenom och har även dom några halv chanser, men Alvedin hade inga större svårighter med dom avsluten från distans.

Tiden tickar fort när Folkabo försöker att få in det viktiga reduceringsbollen. Man får till det i den 81:e minuten, när Fredik Johansson finner Elvedin Kusturica som fick en tå på bollen och rundade en utrusande målvakten och slog in 3-1 bollen.

Minuter senare så har FIK en dubbelchans när bollen inte kommer förbi Sandhemspelare i försvaret som stod ivägen gånger två. När man spelar med tre i bak i slutet, så ger det lite kontringar för gästerna. Men som tur är så bränns avsluten grovt. Men i slutminuten så får man turligt med sig bollen på vänsterkanten och kommer 2-0 mot Alvedin. Som försöker att störa passningsläggaren, men bollen går förbi och turligt skyflar Sandhemspelaren som inte hade kontroll på det avslutet som såg ut att gå över, men tar i underkant i ribban in i mål till slutresultatet 4-1.

Ja denna match avgjordes som sagt i första halvlek. Synd att vi inte kommer upp i nivå och kan ge serietvåan en ordentlig match. Då hade förmodligen matchen sett annorlunda ut. Många som tyvärr gömde sig idag, dom som slet och gjorde det lilla extra var Abel Yebiyo och Dennis Murguz som visade att man ville spela. Men bara att jobba vidare och ta nya tag till höstsäsongen.